PVC | Kooloos

PVC vloeren

PVC-vloer en vloerverwarming is een ideale combinatie.

PVC-vloeren zijn één van de meest gebruikte vloeren.

Deze vloer is gemaakt van een zeer harde kunststof en is het in eerste instantie ontwikkeld voor de projecten markt. Dat geeft wel aan dat het hele sterke slijtvaste vloeren moeten zijn. Door de vele mogelijkheden en mooie uitstraling zijn er collecties gemaakt voor consumentengebruik.

Zoals eerder genoemd is PVC op vloerverwarming een ideale combinatie. PVC geeft namelijk volop rendement bij vloerverwarming. Daarbij is het een vloer die makkelijk is in onderhoud en slijtvast.

Belangrijkste voordelen van PVC 

  • PVC met super realistisch design

Onze PVC vloeren hebben haarscherpe details en zien er daarom super mooi en realistisch uit. Dit realistische effect komt door het verbeteren van de textuur van de toplaag. Gevolgd door een uniek “embosseringsproces” komen de kleinste details van elk houtdesign tot leven.

  • Veel variatie in de plank

Bij originele parketplanken zijn de planken nooit identiek. Er is altijd sprake van een natuurlijke verscheidenheid in het dessin. Onze PVC vloeren zijn net zo uniek. Wij kiezen immers voor authentieke vloeren met vrijwel geen herhaling. Oplopend tot de topper met niet minder dan 90 unieke planken per dessin! Een gelijke plank kun je dan niet meer vinden.

  • Aangenaam loopcomfort én stil

Zonder het te beseffen loop je over deze vloer, maar let maar eens op en vergelijk het met een plavuis of keramisch parket…dan voel je ineens dat comfortabele gevoel onder je voeten.

Een pvc vloer heeft ook een comfortabele temperatuur in elk seizoen. Alle planken en tegels zijn bovendien geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.

Een van de grote voordelen van PVC vloeren is het akoestisch comfort. PVC-vinyl is veerkrachtig en reduceert het loop- en doorgangsgeluid tot een absoluut minimum. (Dus ook niet meer dat schelle tikken van schoenen op laminaat.)

  • onderhoudsvriendelijk en waterdichte toplaag

Onze PVC vloer kan tegen een stootje, een hele geruststelling dus. De toplaag met PU-coating voorkomt slijtage, beperkt krassen + vlekken en beschermt het dessin. Deze beschermende toplaag weert ook vuil en huisstofmijt. Dagelijkse vlekken verwijder je in een mum van tijd, poetsen met schoon water is voldoende. 

  • Vormvast

Het gepatenteerde systeem met supersterke glasvezellagen zorgt voor onze hoge vormstabiliteit. Hierdoor is er minimale krimp en uitzet onder invloed van veranderingen in temperatuur, vochtigheid of zonlicht. Bij vele andere merken zullen er kieren en naden ontstaan. 

Hoewel PVC vloeren in bepaalde mate veerkrachtig is, heeft de vloer weinig last van blijvende indrukken. De pvc vloer krijgt geen “indruk” door hakken.

Verschillende soorten PVC 

Bij Kooloos slapen en wonen in Voorthuizen zul je zien dat wij allerlei mogelijkheden hebben met PVC vloeren.

 

Het meest gebruikt is de watervast verlijmde PVC vloer, daarnaast hebben we PVC klik-panelen voor over houten vloeren of 10db reductie in appartementen én we hebben combinaties van PVC met onderlagen van kurk voor een stillere vloer en een warmere vloer zonder vloerverwarming.

Vakmanschap

Behalve de kwaliteit van het PVC is ook de kwaliteit van de andere materialen die wij gebruiken van belang en natuurlijk de manier van leggen is super belangrijk. 

 

De basis van de vloer moet mooi glad worden, een beton structuur is te grof want het PVC vormt zich naar de ondergrond. Wanneer je kiest voor een verlijmde PVC vloer dan zullen we altijd eerst egaliseren.

 

Het begint bij een sterke hechting van de egaline op de basisvloer. Wij gebruiken de juiste materialen bij de verschillende soorten afdekvloeren. Wanneer dat niet op de juiste manier gebeurt, kan de egaline en dus ook je PVC vloer los komen van de betonvloer, met grote problemen als gevolg. Wij gebruiken een harde egaline en sterke lijmsoorten.

 

Hierna wordt het ambachtelijke vakmanschap van onze stoffeerder extra van belang… naast de nette manier van leggen en snijden moet hij ook exact de juiste indroogtijd van de lijm inschatten voordat hij de plank erin legt. Natuurlijk zijn hieromheen nog allerlei aspecten waaraan onze stoffeerders denken. Maar dit zijn in grote lijnen  de belangrijkste punten voor een sterke vloer waar je dagelijks en jarenlang veel plezier van moet beleven.

 

Dit vakmanschap hoort bij ons maar daar hoef jij niet extra voor te betalen. Kom naar Voorthuizen: horen, zien en voelen…het is echt de moeite waard! 

Kwaliteit van PVC

Door de grote groei van dit product wordt er van alles in de markt gebracht om de prijs omlaag te halen. Let hierbij op en laat je niet alleen door de prijs leiden!

 

Er wordt namelijk veel geproduceerd in de aziatische landen waar geen of nauwelijks kwaliteitscontroles worden gehouden. Met alle gevolgen van dien. Een goede PVC vloer is een vloer die weinig krimp en uitzet heeft. De andere zijn instabiel en daardoor krijg je kieren tussen de planken/tegels of rondom langs de muur. 

 

Nog belangrijker zijn de emissies (schadelijke vluchtige stoffen) die vrij kunnen komen en je dus inademt met hoofdpijn e.a. klachten als gevolg. In Europa worden hieraan hoge eisen gesteld. Wij kiezen voor betrouwbare merken die kwaliteit waarborgen. Zoals Moduleo, quickstep-PVC of Mflor die zelfs voldoen aan dezelfde eisen als babyspeelgoed!

 

Je ziet bij ons één van de grootste collecties PVC vloeren. Met natuurlijlijk de nieuwste technieken, prachtige levensecht reliëf in de planken met een geolied uiterlijk of natuursteen.

Kooloos slapen & wonen voor jouw PVC-vloeren in de omgeving: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Apeldoorn, Garderen, Putten, Hoevelaken, Scherpenzeel, Nijkerk, Amersfoort, Veenendaal, Gelderland en geheel Nederland.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

 

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding en vloeren bespreken we graag tijdens een winkelafspraak