Tapijt | Kooloos

Tapijt vloeren

Kies voor stijl met tapijt op de trap en kies voor comfort met tapijt op de vloer!

We zoeken meer warmte en sfeer in huis. De ideale manier om dit te doen is met tapijt oftewel vloerbedekking. Hiermee kunt u de balans brengen tussen de praktische “harde”/gladde vloeren en comfort en gezelligheid/sfeer, door te werken met structuren en/of kleuren van tapijt. Dit kan al door tapijt te kiezen als groot vloerkleed. Of bijvoorbeeld een PVC-vloer op de beneden verdieping komt nog beter tot zijn recht door het te combineren met mooie sfeervolle tapijt op de trap. Houdt u van een luxe uitstraling? Kies dan voor een vleug in het tapijt of voor een traploper. Op de bovenverdieping blijft het sowieso in trek. Wie wil er nou niet ’s ochtends zijn warme bed uitstappen met de voeten in een heerlijk warm en zacht tapijt.

Hieronder benoemen we de meest gebruikte types. Onderaan deze pagina kunt u meer info vinden over de verschillende merken.

Meest gebruikte Tapijt types

Prijs & Kwaliteit

Alle type tapijten zijn er in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Dit hangt af van de materiaalkeuze (polyamide, polypropyleen, wol,…) en de hoeveelheid garen (aantal steken naast elkaar en lengte van de pool). Een polypropyleen garen is goedkoop, maar erg gevoelig voor vlekken en platlopen. Polyamide garens zijn sterk, kleurvaster, en vlekken zijn makkelijker te verwijderen. (we hebben zelfs speciaal vlekvrij tapijt die je met chloor mag reinigen!) Wol is sterk, vlamvertragend, gedeeltelijk zelfreinigend en heeft een onmiskenbare natuurlijke uitstraling.

Bouclé

Lussen van ongelijke hoogte vormen een bouclé. Dit type tapijt is kort, compact en sterk. Het is een praktisch tapijt om te stofzuigen.

Frisé

Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden en is het tapijtgaren in elkaar gedraaid. Hierdoor krijgt de frisé een levendige structuur en is daardoor minder besmettelijk.

Saxony

De saxony is een tapijt met rechtopstaande doorgesneden polen van gelijke hoogte, de structuur is vlak. Door de hoge polen (en de daarbij horende vleug) heeft het een luxueuze uitstraling.

Shaggy

Bij een shagtapijt zijn de polen zo lang dat ze omslaan. Het resultaat is een tapijt met een speelse uitstraling dat lekker warm aanvoelt. De tapijtpool valt wat nonchalanter en is daardoor minder besmettelijk.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn open op afspraak

Onze werkzaamheden aan huis gaan gewoon door.

Omdat wij in de winkel maar beperkt mensen mogen ontvangen gaan we ook door met andere opties:

Advies, stalen en bestellingen bezorgen wij bij jou thuis of mag je afhalen.

Uiteraard zijn wij telefonisch bereikbaar en zullen wij de berichten en email behandelen.

Spreek een bericht in via 0342-473662 of stuur een email (met jouw telefoonnummer) Dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te overleggen.