Trappen | Kooloos

Trappen bekleden

..van vouwgordijn, rolgordijn, luxaflex, duette, inbetween tot gordijn!

Geef jouw trap een nieuw jasje

De kleur, materiaal en structuur van een vloer zowel beneden als boven wordt altijd wel overwogen gekozen. De trap bekleden wordt vaak gezien als noodzakelijk kwaad. Terwijl dit vaak bij de entree van het huis in zicht is… door een trap te bekleden kun je er juist een eyecatcher maken. Een beklede trap is mooier en tegelijkertijd een stuk veiliger!

Verschillende mogelijkheden

Trappen bekleden kan op verschillende manieren gebeuren. De meest bekende is met tapijt. Een trap wordt intensief gebruikt, zorg er dus ook voor dat je een tapijt kiest voor intensief gebruik. De keuze in tapijt bestaat uit vele verschillende kwaliteiten en structuren; hoog of lage pool, stoer of juist chic met glans, vleug of juist compacte bouclé. Daarna kun je bij elk type tapijt kiezen uit vele kleuren. Een spannende trap krijg je ook door te durven combineren zoals: een rand langs de zijkant van de trede of door de trede in een andere tint als de stootborden en eventuele zijdes. Ook kun je de verschillende materialen met elkaar combineren. (bijvoorbeeld moderne of juist landelijk vinyl, PVC of laminaat van de benedenverdieping op de stootborden en tapijt op de tredes.)

Geef jouw trap een nieuw jasje

Van elk tapijt uit onze gehele collectie kunnen wij een loper maken die perfect bij jouw interieur past. De loper kan op elke gewenste manier worden afgewerkt zoals festonneren, blindzomen of juist een brede band erlangs. Als je het klassieke aanzicht van een loper mooi vindt, kun je een traditionele traploper met roeden aanbrengen.  Een traproede hoeft niet altijd in een messingkleur te zijn maar kan ook in een RVS, chroom, zwart en brons geleverd worden en met modernere uiteindes. Door een RVS traproede te combineren met een eigentijdse kleur tapijt krijgt jouw trap een modern uiterlijk, een eyecatcher in jouw huis!

Ook kun je ervoor kiezen de trap op de gehele breedte te bekleden met een traploper “look” aan de buitenzijdes van de trap kies je dan een rand in een andere kleur tapijt of we zetten er een smallere rand tussen. Voor inspiratie kijk eens bij de foto’s.

Trappen bekleden is ambachtelijk vakmanschap, laat dat maar aan onze stoffeerders over!

Een trap met uitstraling is een trap met een traploper

Ook een open trap is geen probleem om te bekleden met tapijt. U kunt ervoor kiezen om de traptrede geheel, rondom te bekleden zoals op de foto. Maar u kunt er ook voor kiezen om de onderzijde te schilderen en alleen de bovenzijde te bekleden met tapijt. Wanneer u voor de laatste optie kiest kunt u ook de stijl van een loper terug laten komen op uw open trap.

Wanneer uw budget wat beperkt is om 2 trappen volledig te stofferen, dan kunt u er ook voor kiezen om van hetzelfde tapijt van de “beneden” trap te gebruiken om trapmatten/trap-tredes te laten maken. Zo krijgt u toch een mooi geheel en loopt u veilig op de zoldertrap.

Kooloos slapen & wonen is dé stoffeerder voor uw trappen en traplopers in de omgeving: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Putten, Apeldoorn, Hoevelaken, Scherpenzeel, Nijkerk, Amersfoort, Veenendaal, Gelderland en geheel Nederland.

 

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

 

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding en vloeren bespreken we graag tijdens een winkelafspraak