De beste bedbodems koop je bij Kooloos Slaapspecialist

Bedbodems voor jouw bed

Bij een goed bed hoort een goede bedbodem

Een bedbodem is de drager van je matras en het ledikant staat daar omheen. Veel mensen kijken hier niet naar om, maar het is zeker wel een belangrijk onderdeel van je gehele bed. Als je bedbodem namelijk versleten is geeft het geen steun meer aan je matras en geeft jouw nieuwe matras niet voldoende steun aan je lichaam.

70% van de steun komt uit je matras en de puntjes op de ï betreft steun, comfort & contourvorming gebeurt in combinatie met je bedbodem.

Als je op zoek bent naar een nieuw bed, is het belangrijk om aandacht te geven aan het geheel. Je koopt niet elke dag een bed en een goed bed gaat jarenlang mee. Wil je zeker weten dat je nu en in de toekomst goed slaapt? Let dan ook op de bedbodem. Wij vragen altijd naar de huidige bodem zodat we rekening kunnen houden met de juiste combinatie voor het matras en jou als persoon.

Lattenbodem

Beka lattenbodem balancer_iii_

De lattenbodem is bij de meeste mensen het bekendst. De gebogen latten hebben meestal aan de uiteindes rubberen kappen waardoor ze samen wat extra verende mogelijkheden krijgen. Vaak is deze bij de schouderszone soepeler en bij de lenden/onderrug de mogelijkheid om daar steviger in te stellen.

 

Lattoflex lattenbodem

Lattenbodems zijn er in verschillende kwaliteiten en prijzen. Dit wordt bepaald door de kwaliteit van het gebruikte hout, de rubber kappen en of de latten tussen het frame zitten of boven het frame waardoor je comfort krijgt op de gehele breedte van de lattenbodem.

Dan hebben we ook nog diepere verende kappen voor een veel beter comfort en gedetailleerde steun.

Ook de afstand tussen de latten is belangrijk! Afhankelijk van het type matras, adviseren wij een passende bodem. Bijvoorbeeld bij pocketveermatrassen is het belangrijk dat de pocketvering niet tussen 2 latten hangt zonder steun, hierdoor geeft het matras niet de juiste steun aan jou lichaam maar gaat het ook nog minder lang mee.

 

Lattoflex lattenbodem original

 

Een lattenbodem heeft een aantrekkelijke prijs, maar heeft geen onbeperkte levensduur… een lattenbodem wordt ongeveer vervangen met het matras. De latten horen een beetje bol te staan. Na 10-15 jaar zijn de latten ter hoogte van de heupen en onderrug bijna vlak. Als je hier het gewicht van je lichaam op legt dan zal deze lat een beetje doorzakken. Het geeft dan geen steun meer. Vervang jij je versleten matras en leg je de nieuwe matras op een versleten lattenbodem?…dan heb je nog steeds geen steun in je onderrug.

Bij de aankoop van een nieuw matras informeren wij altijd naar de bodem om dit soort problemen te voorkomen.

Spiraalbodem

Auping-bedbodems-3-motorige-spiraalbodem

Een spiraalbodem is een bedbodem gemaakt van staal draad dat wordt “gebreid”. Daardoor is het de sterkste bedbodem die je kunt kiezen. Van alle bedbodems heeft de spiraalbodem de meest open structuur. 80% van de spiraalbodem zorgt ervoor dat schone en frisse lucht kan ventileren. Met meer dan 10.000 ondersteuningspunten wordt het lichaam gelijkmatig ondersteund. Hierdoor geeft het een extra stevige ondersteuning aan je matras.

Sterke auping spiraalbodem vlak

Een spiraalbodem kennen sommige nog van vroeger maar toen was het meer een hangmat die je ondersteunde met beugels. Tegenwoordig is het een dwars gespannen spiraal, dit houdt in dat het staal op de gehele lengt van je bed zit gespannen, waardoor het juist de meest stabiele bodem is die je kunt krijgen.

Auping spiraalbodem handverstelbaar

Een spiraalbodem is een zeer goede bedbodem waar we erg veel matrassen op kunnen leggen, maar past niet zomaar bij alle matrassen… Bij aankoop van een matras adviseren wij welke bodem daar het beste bij past.

Wil je alleen de bodem vervangen, kom dan even langs zodat we kunnen uitleggen welke bedbodem het beste past bij jou matras en waarom. De spiraalbodems zijn geschikt voor bijna elke bedmodel en verkrijgbaar in verschillende formaten. In combinatie met de matras zorgen de spiraalbodems voor een uitstekende ventilatie. Zo word je fris en uitgerust wakker, klaar voor een nieuwe dag.

Auping spiraalbodem 2 motorig rug en benen met knieknik

Je kunt een spiraalbodem in allerlei varianten verkrijgen…gewoon een vlakke bodem, handverstelbaar, 1-motorig, 2-motorig en zelfs 3-motorig.. De 3-motorige spiraalbodem is een elektrisch te bedienen spiraalbodem waarbij zowel het rugdeel, voetendeel en zelfs het hoofd- nekgedeelte voor een extra comfortabele houding,  afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn door middel van een draadloze handset. Het ruime zitdeel van de spiraalbodem zorgt ervoor dat de matras zich goed kan vormen in verstelling en je comfortabel zit. 

Omdat een spiraalbodem zo sterk is, doe je er extra lang mee. Een vlakke spiraal gaat bijna een leven lang mee.

Auping spiraalbodem 3 motorig met verstelbare neksteun

Boxspring

Auping-boxsprings-verstelbare-auping-boxspring

Een boxspring is eigenlijk een houten en metalen frame met daarop (pocket)vering. Het is de basis en daarbij het onderstel van een boxspring bed. De boxspring wordt vervolgens gestoffeerd in een stof en kleur naar jouw keuze. Daarbij kies je een mooi hoofdbord in jouw stijl en eventueel een voetbord.

Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten comfortabele en ondersteunende matrassen met topdek-matras, maar ook zonder topdek. Jouw boxspring kan ook elektrisch verstelbaar worden, hiermee zet je de boxspring compleet met matras in een relaxte houding. Zo kun je dus een boxspring samenstellen naar eigen wens.

Beste bedbodem boxspring 1280

Je wilt natuurlijk een boxspring bed van goede kwaliteit, dat lekker ligt, zodat je goed slaapt en weer fit opstaat. De boxspring moet er mooi uitzien, en dit alles voor een redelijke prijs. Dankzij een goed samengestelde collectie en merkenopbouw kunnen wij je de beste combinaties laten zien en voelen!

Schotelbodem

Lattoflex elektrisch verstelbare schotel lattenbodem

Een schotelbodem is een bedbodem (matras-drager) die zich extra goed kan vormen en daardoor de slaper extra gedetailleerd ondersteund. Een schotelbodem heeft soepele verende schotels die vastzitten op latten. Deze kunststofschotels kunnen onafhankelijk van elkaar naar beneden veren en kantelen.

Lattoflex schotel winx schotelbodem

Bij sommige schotelbodems kun je per schotel nog harder of zachter instellen. Dit is ideaal om bij gevoelige schouders of brede schouders/heupen soepeler te maken. Of wanneer je na een aantal jaren iets extra steun in je onderrug zou willen.

Ook bieden schotelbodems een zeer goede ventilatie voor een frisser bed .

Winx 6 lattoflex schotel latten bodem

Schotelbodems werken het beste bij schuimmatrassen zoals Latex, koudschuim en traagschuim matrassen. De ervaringen met schotelbodems zijn zeer positief. Schotelbodem zijn geruisloos en piepen of kraken niet. Ook met de tijd is de ervaring met een schotelbodem goed. De levensduur is zeer lang en met de tijd zal de schotelbodem optimaal blijven werken. Een goede schotelbodem verhoogt het ligcomfort en biedt de slaper de mogelijkheid om plaatselijk de bodem qua stevigheid aan te passen voor extra comfort.

Lattoflex elektrisch verstelbare schotel lattenbodem

De kwaliteit van schotelbodem varieert nogal. Over het algemeen zijn schotelbodems beter en sterker dan lattenbodems. Ook bieden ze de slaper meer mogelijkheden zoals op bepaalde punten het comfort harder of zachter maken en voegen de schotels zich beter. Toch zijn er behoorlijke kwaliteitsverschillen tussen schotelbodems waardoor de prijzen behoorlijk kunnen variëren. Een goede schotelbodem is wel iets duurder dan een lattenbodem maar daar krijg je ook extra comfort voor terug.

Kom langs in Voorthuizen dan kunnen we het laten zien en voelen!

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.