Veelgestelde vragen | Kooloos

Bekijk onze meest gestelde vragen

Een goed matras laat je lekker slapen zodat je niet moe wakker wordt.

En een goed matras vermindert of verhelpt klachten zoals rugklachten, bekkeninstabiliteit, pijn op de heupen, pijn aan de schouder en nekklachten.

Wat is het beste MATRAS:

 • Het beste matras jouw rug goed ondersteunen.
 • Daarbij moet het matras zich goed vormen naar de contouren van jouw lichaam zodat er geen pijnlijke punten kunnen ontstaan.
 • Het juiste matras moet ervoor zorgen dat je lichaam en je spieren zich volledig ontspannen.
 • Het matras moet goed ventileren en niet te warm of te koud zijn.
 • Jouw beste matras moet goed combineren bij de bodem waar het op ligt

Het beste matras is daarom niet 1 type geschikt voor iedereen, want… iedereen is anders.

 

Maar welk matras past bij mijn lichaam?

Er zijn veel slaap tabellen waarin jouw lengte, gewicht en leeftijd gecombineerd worden tot jouw ideale matras. Vaak zijn meetsystemen eenvoudig te beïnvloeden en zal een goedkoop matras de meeste druk geven en een duur matras de minste druk. Dat is in principe niet gek, maar er zijn zoveel matrassen tussen het goedkoopste en het duurste matras. Daarom gebruiken wij in onze winkel geen meetsystemen.

Wij willen je eerst zien. Dat is de enige manier om het goede matras samen met jou te kiezen:

 • Want de ene klant heeft brede schouders en een smalle taille, de andere juist langere benen en een klein bovenlichaam.
 • Jij hebt misschien geen last van jouw schouders, maar jouw partner kan wel gevoelige schouders of een gevoelige rug hebben.
 • Jouw slaaphouding is belangrijk: slaap je vooral op jouw buik, zij of rug?

Zoveel verschillende factoren bepalen welk matras bij je past. Dat kunnen we niet (online) uitleggen. Je ontdekt pas in een winkel na het juiste advies wat je lekker vindt liggen en je voelt dan de verschillen tussen het ene en het andere matras.

Zo gaan we voor een goed matras dat nu lekker ligt en lichamelijke klachten zo goed als mogelijk wegneemt.

 

Een goed matras koop je niet online:

Overal worden matrassen vergeleken en op internet kom je in overvloed de best geteste matrassen tegen. Het ene best geteste matras (in zijn eigen prijsklasse) is goedkoper dan de andere en overal zie je kortingen op matrassen. Maar prijs zegt niet alles over de kwaliteit van een matras en al helemaal niet of jij een matras lekker vindt liggen. Want jij bent uniek en dus een unieke slaper.

Een goed matras kopen doe je niet zonder het te testen of te voelen. We vertellen je op onze website over onze passie en bieden jouw slaapadvies op maat. Maar dat advies op maat kunnen we online niet geven. In onze matrassenwinkel komen we tot een advies omdat we jouw unieke slaap weten te achterhalen.

Wij verkopen in onze slaapwinkel goede matrassen van verschillende bewezen merken. Deze merken staan garant voor kwaliteit en zekerheid:

 • Auping
 • Tempur
 • Pullman
 • Eastborn
 • Avek
 • Lattoflex
 • Beka

We kiezen als slaapadviseurs de matrassen in onze winkel zelf. Dat betekent ook dat we niet elk matras van onze merken opnemen in onze collectie.

Stop met avonden online zoeken naar informatie over wat is een goed matras voor jou. Maak een afspraak en kom er snel achter. Laat je helpen door matrasspecialisten die hier al jarenlang elke dag mee bezig zijn. Online “zie je door de vele bomen het bos niet meer”... Maar wij inventarissen wat je nodig hebt en laten je de verschillen voelen. Je zult zien en vooral voelen dat het met de juiste hulp niet moeilijk meer is.

Kom langs in het centraal gelegen Voorthuizen, parkeer gratis voor de deur en ervaar zelf hoe wij jou kunnen helpen.

Een boxspring is eigenlijk een houten en metalen frame met daarop (pocket)vering. Het is de basis en daarbij het onderstel van een boxspring bed. De boxspring wordt vervolgens gestoffeerd in een stof en kleur naar jouw keuze. Daarbij kies je een mooi hoofdbord in jouw stijl en eventueel een voetbord.

Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten comfortabele en ondersteunende matrassen met topdek-matras maar ook zonder topdek. Jouw boxspring kan ook elektrisch verstelbaar worden, hiermee zet je de boxspring compleet met matras in een relaxte houding. Zo kun je dus een boxspring samenstellen naar eigen wens.

Je wilt natuurlijk een boxspring bed van goede kwaliteit, dat lekker ligt, zodat je goed slaapt en weer fit opstaat. De boxspring moet er mooi uitzien, en dit alles voor een redelijke prijs. Dankzij een goed samengestelde collectie en merkenopbouw kunnen wij je de beste combinaties laten zien en voelen!

Op internet moet je zoeken naar antwoorden op je vragen en ben je al gauw veel uren/avonden aan het zoeken en vergelijken. Dat kan veel beter en sneller … Kom bij ons langs. Want jij stelt vragen, maar wij ook. Daarbij luisteren wij naar alle kleine opmerkingen en reacties daardoor kunnen wij je adviseren. Wij hebben al die merken die je wilt vergelijken bij elkaar liggen. Het is in onze winkel vrij makkelijk te bepalen omdat je daar alle materialen ziet en kunt voelen. Daardoor kom je bij ons altijd tot de juiste keuze.

Ben je in onze winkel dan duurder uit? Nee hoor, de hulp die we je hierbij geven is gratis en krijg je van ons cadeau. Wij willen graag dat je een vloer kiest waar je blij van wordt en dit verteld aan je kennissen, vrienden en familie.

Hoe kies je nou de ideale vloer?

Er zijn zoveel verschillende soorten vloeren, hoe weet je nou de verschillen en nog belangrijker wat moet je kiezen?

We maken eerst een onderscheid in harde vloeren zoals laminaat en PVC en daar tegenover de zachte vloeren zoals tapijt. Veel mensen willen een gemakkelijke, onderhoudsvriendelijke vloer die je zuigt of dweilt. Oeps… er wordt geknoeid met eten of drinken, hup doekje erover en klaar.

Nou dat is duidelijk een laminaat vloer, PVC vloer, vinyl of kurk is voor jou de beste vloer.

Tja, dat is nog steeds heel erg veel keuze. Wij helpen je daarbij doordat we achterhalen wat voor jou de belangrijkste wensen zijn en wat de beste combinatie is met de basisvloer van jouw woning. Voor de ene is het belangrijk dat de vloer warm aanvoelt, voor de ander moet de vloer extra sterk of verhuisbaar zijn, de meeste mensen vinden het fijn als de vloer stil is en dus weinig geluid maakt als je hier met schoenen overheen loopt of als er kinderen spelen.

Vaak is het een combinatie van verschillende wensen, daarnaast speelt de basisvloer een belangrijke rol. Is de basisvloer een egale betonnen vloer of tegels met voegen of beton met grote beschadigingen of geheel van hout. Wij hebben de kennis en ervaring om dit met jou ideale vloer  samen te voegen en jou de beste vloer te laten zien en te kunnen leggen. Natuurlijk kun je altijd kiezen uit allerlei kleuren houten planken of tegel en steenachtige.

Maar misschien wil je juist warmte en zachtheid…

Dan is tapijt toch echt de beste keuze. Vooral op je slaapkamer, wanneer je ’s ochtends uit je warme bed moet stappen dan is lekker zacht en warm tapijt heerlijk wakker worden. Als je dit niet in de huiskamer wilt, kun je natuurlijk ook kiezen voor het beste uit beide werelden… Een mooi en lekker groot vloerkleed, hiermee kun je perfect de styling van je huis afmaken en zittend op de bank heb je lekkere warme voeten. Wist je dat wij ook een grote collectie tapijt hebben die je zelfs met chloor kunt schoonmaken?! Dus als je in de woonkamer tapijt wilt en een beetje extra zekerheid om vlekken te kunnen verwijderen dan is dat ideaal.

Natuurlijk hebben wij ook nog de gulden middenweg…

Een “houten”vloer gecombineerd met kurk. Kurk staat bekend om zijn perfecte akoestische demping en warmte isolatie. Tegenwoordig zijn de ruimtes groot en hangen er weinig gordijnen, schilderijen en hoge kasten. Dit in combinatie met een “harde” vloer geeft nog wel eens een vervelende akoestiek/holle klanken. Daarbij neemt kurk vrijwel direct de temperatuur van jou voeten aan waardoor het nooit koud aanvoelt en hiermee dus ook een ideale vloerisolatie geeft. Zo bespaar je ook nog eens extra op je stookkosten. Kurk heeft ook nog wat meer veerkracht waardoor het nooit vervelend hard aanvoelt. Wij hebben veel keuze in “houten vloer planken” in combinatie met de kurkmaterialen volgens de nieuwst technieken. Kijk maar eens onder het tabje Kurk bij onze vloeren of nog beter kom in de winkel kijken en wij geven antwoord op al jouw vragen.

Er is niks lekkerder … zonder koude voeten door je huis heen te lopen of om je kinderen op een aangename temperatuur op de grond te laten spelen. Wanneer je kiest voor vloerverwarming wil je natuurlijk optimaal rendement, je wilt dat de warmte direct door laat. 99% van onze vloersoorten zijn zeer goed geschikt in combinatie met vloerverwarming. Maar de beste vloer voor vloerverwarming met het maximale rendement is een verlijmde PVC vloer. Hierbij heeft PVC direct contact met het opgewarmde beton, dus op het moment dat je de temperatuur een graadje verhoogt, reageert het direct mee tijdens het opwarmen.

PVC vloeren in Appartementen

In sommige appartement complexen zijn er bepaalde regels om het geluid naar beneden moeten dempen. Hier moeten we een extra tussenlaag aanbrengen waardoor we niet kunnen verlijmen op het beton. Wij hebben hiervoor is een speciale ondervloer die ook nog eens de warmte van de vloer zeer goed door laat gaan. Zodat nog steeds volop de capaciteit van de vloerverwarming doorkomt in de PVC vloer. De meest ultieme vloer hiervoor is Layred van Moduleo deze heeft een warmteweerstand van 0.016. Dat is dus bijna niks en naast de ideale warmtegeleiding is het ook nog eens een hele rustige akoestische vloer met geluidsdemping.

Kom langs om onze zéér uitgebreide PVC collectie te bekijken, vergelijken en laat je voorlichten d.m.v. onze vakkennis.

Hoe harder een matras, des te beter het is. Dat is wat veel mensen denken. Maar klopt dat wel?
drie mythes over harde matrassen:
 • De eerste fabel is dat een hard matras beter zou zijn voor je rug:

Alle ergonomische studies wijzen uit dat een matras zich moet kunnen vormen naar de contouren van je lichaam, zodat juist de taille en onderrug goede ondersteuning krijgen. Omdat iedereen anders is qua postuur en gewicht, is het logisch dat partners elk een ander matras nodig hebben. We kunnen zelfs twee verschillende kernen combineren in één matras.

 

 • De tweede fabel? Een hard matras gaat langer mee.

Klopt ook niet. De materiaalkwaliteit bepaalt de levensduur, niet de hardheid. De pocketveren die wij gebruiken zijn thermisch gehard, zodat ze vormvast zijn en erg duurzaam.

 

 

 • De laatste fabel is dat je op een hard matras beter zou slapen. Integendeel!

De bloedtoevoer van mensen die slapen op een harde ondergrond kan worden onderbroken, wat pijn veroorzaakt in bijvoorbeeld schouders en heupen. Je gaat dan meer woelen en worden dus ook vaker wakker ’s nachts. Wij hebben voor iedereen het juiste matras in de winkel liggen.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

 

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding en vloeren bespreken we graag tijdens een winkelafspraak