Bedgeheimen van Kooloos | Kooloos

Bedgeheimen van Kooloos

 

Kun je niet of nauwelijks de slaap vatten? Lees dan snel verder. De slaapexperts van Kooloos Slapen & Wonen delen de bedgeheimen waar je gegarandeerd beter van slaapt!

Kooloos Slapen & Wonen is specialist op het gebied van slapen in Voorthuizen. Aan de Roelenengweg in Voorthuizen vind je ruim zevenhonderd vierkante meter aan slaapplezier. Met de donkere en frisse herfstdagen in het vooruitzicht is de kans groot dat we de komende maanden nóg meer tijd doorbrengen in bed. Om beter te kunnen slapen zet het team van Kooloos Slapen & Wonen een aantal tips voor je op een rij.

 

Tip 1: Creëer een donkere en rustige omgeving
Voor je gaat slapen ervaar je een bepaalde mate van rust. Dat moet, want anders kom je niet in slaap. Dat geldt niet alleen voor de rust in je hoofd en lichaam, maar ook in je omgeving. Wat er om je heen gebeurt heeft namelijk effect op je hersenen. En dus óók op je nachtrust.

“Prikkels houden je hersenactiviteit op gang”, vertelt Sabine. “Denk bijvoorbeeld aan beeldschermen. Het licht houdt je wakker en verhindert de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon. Een blik op je smartphone kan al voldoende zijn om je uren uit je slaap te houden. Het is daarom belangrijk dat je slaapt in een opgeruimde en duistere ruimte zonder afleiding uit de omgeving.” Eén van de middelen die je daar bij kan helpen is goede raamverduistering. Daarmee maak je een ruimte zo donker als je zelf wilt, legt Sabine uit. “De lichtinval maakt geen enkele kans en de ruimte kan zelfs op klaarlichte dag pikdonker gemaakt worden. Dat is ideaal.”

 

Tip 2: Breng de kamertemperatuur terug naar 15 tot 18 graden
Niet alleen een rustige omgeving speelt een rol bij jouw nachtrust. Ook de kamertemperatuur heeft invloed, vertelt Sabine. “In een te warme slaapkamer begin je te zweten en in een te koude slaapkamer te bibberen. Het duurt langer voor je slaapt en als je eenmaal slaapt word je tussendoor vaker wakker. Je slaapt erg onrustig en maakt aanzienlijk minder uren.”

Slapen in een kamer tussen de 15 en 18 graden is dan ideaal. Ook het type dekbed kan helpen om je lichaamstemperatuur op peil te houden, tipt Sabine. “Wij adviseren vaak een vierseizoenen dekbed. Deze kun je per seizoen aanpassen waardoor je het nooit te warm of te koud hebt. Ook zijn er andere oplossingen zoals dekbedden die zowel isoleren als ventileren. Deze dekbedden houden de warmte in de winter vast en laten de warmte in de zomer los. Hoe dat werkt weet je pas als je het materiaal voelt. In onze winkel laten we onze dekbedden dan ook altijd eerst voelen. Dan ervaar je het gemak zelf.”

 

Tip 3: Zorg goed voor jezelf (mentaal én fysiek)!
Dat slapen noodzakelijk is mag duidelijk zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk allang gebleken dat onvoldoende slaap gevolgen heeft voor onze gezondheid en de manier waarop ons lichaam functioneert. Een gemiddelde nacht van acht uur slaap is een ‘must’. Met een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse leven kun je al zorgen dat je beter slaapt. Cafeïne is daar een voorbeeld van, vervolgt Sabine. “Drink drie uur voordat je gaat slapen geen koffie meer. De cafeïne houdt je wakker en zorgt dat je later slaapt. Uiteindelijk is dat het kopje koffie niet waard.”

Ook een goede slaapuitrusting kan wonderen verrichten. Daar weet het team van Kooloos alles van. Regelmatig krijgen zij te maken met de lichamelijke klachten die voortkomen uit het slapen op een slecht kussen of matras. Niet gek vindt Sabine, want ieder postuur heeft zijn eigen kenmerken. En daar moeten een kussen en matras natuurlijk op aangepast worden. De slaapexperts van Kooloos Slapen & Wonen denken graag met je mee. In oplossingen én budget.

 

DOE DE KUSSEN TEST!

Te dik of te dun. Te hard of te zacht. Te hoog of te laag. Het vinden van het perfecte kussen valt niet mee. Met de kussentest van Kooloos Slapen & Wonen ben je er snel achter welk kussen echt bij je past.

Of je hoofdkussen bevalt is heel persoonlijk. Iedere slaper heeft namelijk zijn eigen voorkeur en houding. Belangrijke factoren die bepalen of je lekker ligt. Twijfel je weleens over je hoofdkussen? Ga dan eens langs bij Kooloos Slapen & Wonen in Voorthuizen. Het team weet precies waar een goed kussen aan moet voldoen en kan op basis van je postuur, slaaphouding en wensen bepalen welk kussen bij je past. Weet je het niet zeker? Dan neem je het kussen gewoon mee naar huis! Kooloos biedt namelijk de mogelijkheid om hoofdkussens een aantal nachten te testen. Zo weet je zeker dat je het juiste kussen koopt en de komende tijd voorzien bent van een heerlijk en comfortabel hoofdkussen dat bij je past.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.