Boxspring of bed: wat moet ik kiezen? | Kooloos

Boxspring of bed: wat moet ik kiezen?

Wat is het verschil tussen een boxspring en een ledikant? Het team van Kooloos slaapspecialist in Voorthuizen legt het je graag uit.

Een boxspring bestaat uit een gestoffeerde box met springveren (de ‘box’), een matras en soms een topmatras. De boxspring staat op pootjes en vormt de basis van het bed. Het belangrijkste kenmerk van een boxspring? Dat is de vering, die voor ondersteuning en veerkracht zorgt.

Een boxspring staat meestal hoger van de grond dan een ledikant, vooral bij de drielaagse combinatie van box, matras en topdekmatras. Dit kan het in- en uitstappen vergemakkelijken. Boxsprings hebben vaak een luxueuze uitstraling vanwege hun gestoffeerde afwerking en de mogelijkheid om uit verschillende stoffen en kleuren te kiezen.

Een bed (of ledikant) bestaat uit een stevig frame van hout, metaal of ander materiaal, waarin een matras en bodem worden geplaatst. Een ledikant heeft geen ingebouwde vering, de ondersteuning komt uit het matras en de daarbij behorende bodem. Dit kan een lattenbodem, spiraalbodem of schotelbodem zijn. Dit is afhankelijk van het ligcomfort dat we kiezen.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat jij belangrijk vindt bij de aankoop van een bed. Probeer daarom zelf eens het verschil tussen een boxspring en een ledikant in de winkel. Goed om te weten: beide bedden zijn verkrijgbaar in een vaste en elektrisch verstelbare variant. Het team van Kooloos helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.