Wees gerust: ‘Spierpijn is een goed teken!’ | Kooloos
Team van Kooloos

Wees gerust: ‘Spierpijn is een goed teken!’

Voorthuizen In de gemeente Barneveld zijn er heel wat mensen die slapen op een bed of matras dat gekocht is in de winkel van Kooloos slapen & wonen in Voorthuizen. Want al een kwart eeuw lang worden klanten hier met veel passie geadviseerd voor een optimale nachtrust en een goede houding tijdens het slapen.

Een deel van deze klanten is inmiddels weer aan een nieuw matras of bed toe. Want een leven lang op hetzelfde bed liggen, dat is met het oog op je lichamelijke conditie geen aanrader. Een matras heeft een gemiddelde levensduur van pakweg tien jaar. Een topdekmatras moet je na vijf tot zeven jaar vervangen. En ook een lattenbodem gaat geen leven lang mee.Ze zien ze met regelmaat in de showroom, vertelt Bas Kooloos. Mensen die al te lang hetzelfde matras beslapen en last krijgen van lichamelijk klachten. Sommigen met gezonde tegenzin, omdat hun partner last heeft maar zijzelf nog niet. “Maar ook als je geen klachten hebt is een goed matras belangrijk. Op een oud matras heb je ‘s nachts een continu gebrek aan goede steun, waardoor spieren anders gaan functioneren zonder dat je het in de gaten hebt.” Bij Kooloos krijgen deze klanten dan ook een ‘waarschuwing’ mee, lacht hij. “We vertellen ze dat de kans groot is dat ze spierpijn krijgen de eerste week slapen op hun nieuwe matras, omdat het lichaam moet wennen aan de juiste ondersteuning. Natuurlijk gaat dat snel weer over, en het is alleen maar een goed teken.”

Boxspring
Boxsprings blijven onverminderd populair. Eigenlijk is een boxspring een houten of metalen frame met daarop (pocket)vering. Het is dus de basis en daarbij het onderstel van een bed. De boxspring wordt vervolgens gestoffeerd in een stof en kleur naar jouw keuze.  “Een goede boxspring heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar. Wat je aan de buitenkant van een boxspring niet kunt zien, kun je wel voelen. Een goed advies dat bij jou past kunnen we daarom alleen geven als we je gezien hebben. We nemen de tijd om alle informatie te verzamelen waarmee we jouw slaapsituatie goed kunnen inschatten. Dat doen we met behulp van vragen tijdens ons gesprek. Dankzij de juiste vragen krijgen wij een beeld of jouw situatie vraagt om een nieuw matras, of dat een volledig nieuwe boxspring nodig is. Tijdens deze inventarisatiefase bepalen we welke boxsprings het beste bij je aansluiten. In gedachten zetten we vinkjes of strepen we boxsprings af, omdat we je daarna meteen een aantal matrassen laten voelen die voor jou van belang zijn.”

Het is daarom absoluut onmogelijk om een bed online te kopen, daarvan is Bas overtuigd. En met de werkwijze van Kooloos slapen & wonen is meteen het grote verschil gemarkeerd met de manier van werken bij grote ketens. “Daar ga je op een paar bedden liggen en denk je al snel: prima. Maar hier laten we je de verschillen voelen. Van daaruit spitsen we toe op een matras dat bij je past. En dat gaat eigenlijk zonder uitzondering goed. Mensen zijn altijd blij met hun nieuwe aanwinst en nemen vaak de moeite om dit te melden. Wij zijn dan ook bijzonder trots op alle lovende reacties die de mensen achterlaten op onze website.”

Pvc
Behalve aan slapen besteedt Kooloos ook aandacht aan wonen. De collectie vloeren bijvoorbeeld blijft groeien. Pvc is één van de meest gebruikte vloeren, vertelt Bas. Deze vloer is gemaakt van een zeer harde kunststof en is in combinatie met vloerverwarming favoriet bij veel mensen. “Zeker de pvc-vloer met visgraatmotief is een hardloper. Er zijn steeds meer verschillende afmetingen van deze planken. Van extra groot tot extra kort of juist slankere panelen. Je hebt met pvc tegenwoordig echt veel keuze: van stoer en landelijk tot heel elegant.”Kurkvloer doet het goed in appartement
Bij Kooloos slapen & wonen worden regelmatig vloeren verkocht aan bewoners van appartementen. Zij moeten rekening houden met de benedenburen. Vaak zijn mensen geneigd om voor pvc te kiezen, maar ook kurk met nerfhout is in toenemende mate populair in appartementen. Want kurken vloeren dempen het geluid in een kamer gemakkelijk (loopgeluid) en het geluid in de ruimten eronder/ernaast (contactgeluid). Kortom, een vloer van kurk heeft een zeer hoge isolatiewaarde en wordt daarom zelfs gebruikt in muziekstudio’s of als ondervloer voor modeltreinen om zo geluid binnen de muren te houden. Daarnaast wordt warmte beter geïsoleerd met kurk. Kurkvloeren hebben de looks van een houten vloer. Er zijn ook vloeren waarbij kurk wordt gecombineerd met pcv-planken. Of planken waarbij de houtstructuur rechtstreeks op het kurk wordt geprint. Ook de toplaag van laminaat gecombineerd met kurk is een mogelijkheid.

Koo kurkvloer e1605004401692
Wees gerust: ‘spierpijn is een goed teken! ’ 2
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.