Zo kies je het juiste formaat bed | Kooloos

Zo kies je het juiste formaat bed

VOORTHUIZEN – Eenpersoons, tweepersoons, twijfelaar… dan ben je er wel zo’n beetje toch? Nee, zeker niet! Wie een bed koopt, kan kiezen uit verschillende lengte- en breedtematen. Maar hoe maak je nou de juiste keuze? Kooloos Slaapspecialist geeft advies.

Denk groot!
“Als het om ligcomfort gaat, kun je eigenlijk zeggen: hoe groter, hoe beter”, tipt Sabine Kooloos, van Kooloos Slaapspecialist.

“Niemand wil met zijn tenen over de rand liggen natuurlijk, maar een te klein bed kan er ook voor zorgen dat je onbewust in een kramp gaat liggen. En heb je in de breedte te weinig ruimte, dan liggen partners elkaar soms vervelend in de weg. Je begrijpt, ruimte is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Een handige stelregel bij het bepalen van het ideale bedformaat is: je eigen lichaams-lengte of schouderbreedte, plus 20 centimeter.”

Bedhoogte is ook van belang
Sabine: “Een aspect wat wel eens vergeten wordt is de hoogte van het bed. Dit is vooral belangrijk bij het in- en uitstappen, maar bijvoorbeeld ook bij het opmaken van het bed. De meeste mensen vinden een hoogte van 60-70 centimeter prettig.

Maar of dat ook voor jou de ideale hoogte is moet je eigenlijk zelf ervaren. In onze ruime showroom hebben we daarom allerlei bedformaten staan, zodat je verschillende hoogtes kunt uitproberen. Wat je wensen ook zijn, in de praktijk ben je natuurlijk ook afhankelijk van je praktische mogelijkheden. Een open deur misschien, maar een bed in de showroom lijkt vaak stukken kleiner dan hij in werkelijkheid is. Ook daarom is advies van een slaapspecialist heel belangrijk.”

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.