‘Onderschat de kracht van nachtrust niet’ | Kooloos

‘Onderschat de kracht van nachtrust niet’

VOORTHUIZEN – Stoppen met roken, een paar kilootjes eraf. Gezondheid scoort hoog op ons lijstje van goede voornemens. Tip van Sabine Kooloos van Kooloos Slaapspecialist? Onderschat je nachtrust niet!

Een slaapcyclus duurt ongeveer 90 tot 120 minuten, vertelt Sabine. “In een normale nacht wordt deze cyclus ongeveer vier keer achter elkaar doorlopen. Doorgaans word je na elke cyclus even wakker. Je lichaam checkt of er geen pijnprikkels zijn, of je blaas niet te vol is en of de omgeving veilig is. Is er iets niet in orde, dan word je wakker om actie te ondernemen. Is alles in orde, dan slaap je  in en begint de cyclus opnieuw. Van dat korte wakker worden merk je normaal gesproken niets.”

Behalve als je nachtrust niet optimaal is.  Omdat je veel draait bijvoorbeeld. Meestal ontstaat draaien doordat je niet de juiste ondersteuning hebt. “Je doet dan eigenlijk continu kleine hazeslaapjes, in plaats van de slaapcyclus met de diepe slaapfase en de remslaap helemaal te doorlopen. Terwijl je lichaam en brein die diepe slaap juist zo hard nodig hebben om goed te kunnen herstellen.”

Onderschat dus de kracht van je bed en matras niet en stel niet langer uit wat je waarschijnlijk al veel langer nodig hebt, adviseert Sabine. “Tijdens een bezoek aan onze winkel wordt er uitgebreid getest, geobserveerd en proef gelegen. We hebben heel veel mooie merken, die elk hun eigen signatuur hebben: van stug tot lekker kunnen wegzakken in een matras. Voor elke ligvoorkeur is er bij ons een matras met de juiste ondersteuning te vinden.” Met een scherp oog en de nodige ervaring slaan de slaapspecialisten van Kooloos de plank nooit mis en vind je het matras en bed dat bij je past!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.