Vloeren | Kooloos

Vloeren

PVC, Laminaat, Tapijt, Vinyl, Marmoleum, Trappen, Projecten & Egaliseren.

Kooloos slapen & wonen is regionaal bekend door het uitstekende vakmanschap, persoonlijke aandacht, advies en service

  • De mooiste slaap- & woonwinkel van midden Nederland
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Beste prijs & kwaliteit

Grote vloeren showroom in Voorthuizen

Met onze grote showroom in Voorthuizen (gratis parkeren voor de deur) kunnen wij alle mogelijkheden laten zien en voelen op het gebied van stoffering. Wij helpen je graag op weg naar de juiste keuze voor uw vloer. In onze winkel komen er gaande weg het gesprek allerlei feitjes over vloeren naar boven. Hieronder geven wij in het kort alvast wat meer uitleg over 2 vloergroepen namelijk PVC & tapijt.

Wil je meer info?…kom langs!

PVC Vloeren

PVC-vloeren zijn de laatste paar jaar uitgegroeid tot 1 van de meest gebruikte vloeren.

Deze vloer is gemaakt van een zeer harde kunststof en het is in eerste instantie ontwikkeld voor de projecten markt. Dat geeft wel aan dat het hele sterke slijtvaste vloeren moeten zijn. Door de vele mogelijkheden en mooie uitstraling zijn er collecties gemaakt voor consumentengebruik.

Zoals eerder genoemd is PVC op vloerverwarming een ideale combinatie. PVC geeft namelijk volop rendement bij vloerverwarming. Daarbij is het een vloer die makkelijk is in onderhoud en natuurlijk slijtvast.
Verschillende soorten PVC
Bij Kooloos slapen en wonen in Voorthuizen zul je zien dat wij allerlei mogelijkheden hebben met PVC vloeren.

Het meest gebruikt is de watervast verlijmde PVC vloer, daarnaast hebben we PVC klik-panelen voor over houten vloeren of 10db reductie in appartementen én we hebben combinaties van PVC met onderlagen van kurk voor een stillere vloer en een warmere vloer zonder vloerverwarming.
Vakmanschap
Behalve de kwaliteit van het PVC is ook de kwaliteit van de andere materialen die wij gebruiken van belang en natuurlijk de manier van leggen is super belangrijk.

De basis van de vloer moet mooi glad worden, een beton structuur is te grof want het PVC vormt zich naar de ondergrond. Wanneer je kiest voor een verlijmde PVC vloer dan zullen we altijd eerst egaliseren.

Het begint bij een sterke hechting van de egaline op de basisvloer. Wij gebruiken de juiste materialen bij de verschillende soorten afdekvloeren. Wanneer dat niet op de juiste manier gebeurt, kan de egaline en dus ook je PVC vloer los komen van de betonvloer, met grote problemen als gevolg. Wij gebruiken een harde egaline en sterke lijmsoorten.

Hierna wordt het ambachtelijke vakmanschap van onze stoffeerder extra van belang… naast de nette manier van leggen en snijden moet hij ook exact de juiste indroogtijd van de lijm inschatten voordat hij de plank erin legt. Natuurlijk zijn hieromheen nog allerlei aspecten waaraan onze stoffeerders denken. Maar dit zijn in grote lijnen de belangrijkste punten voor een sterke vloer waar je dagelijks en jarenlang veel plezier van moet beleven.

Dit vakmanschap hoort bij ons maar daar hoef jij niet extra voor te betalen. Kom naar Voorthuizen: horen, zien en voelen…het is echt de moeite waard!
Kwaliteit van PVC
Door de grote groei van dit product wordt er van alles in de markt gebracht om de prijs omlaag te halen. Let hierbij op en laat je niet alleen door de prijs leiden!

Er wordt namelijk veel geproduceerd in de aziatische landen waar geen of nauwelijks kwaliteitscontroles worden gehouden. Met alle gevolgen van dien. Een goede PVC vloer is een vloer die weinig krimp en uitzet heeft. De andere zijn instabiel en daardoor krijg je kieren tussen de planken/tegels of rondom langs de muur.

Nog belangrijker zijn de emissies (schadelijke vluchtige stoffen) die vrij kunnen komen en je dus inademt met hoofdpijn e.a. klachten als gevolg. In Europa worden hieraan hoge eisen gesteld. Wij kiezen voor betrouwbare merken die kwaliteit waarborgen. Zoals Moduleo, quickstep-PVC of Mflor die zelfs voldoen aan dezelfde eisen als babyspeelgoed!

Je ziet bij ons één van de grootste collecties PVC vloeren. Met natuurlijlijk de nieuwste technieken, prachtige levensecht reliëf in de planken met een geolied uiterlijk of natuursteen.

U vindt bij ons meer dan 500 verschillende kleuren, structuren en afmetingen PVC. Van tegels/plavuizen tot “hout”/planken tot visgraat en andere patronen in PVC vloeren.

Meest gebruikte Tapijt types

Prijs & Kwaliteit

Alle type tapijten zijn er in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Dit hangt af van de materiaalkeuze (polyamide, polypropyleen, wol,…) en de hoeveelheid garen (aantal steken naast elkaar en lengte van de pool). Een polypropyleen garen is goedkoop, maar erg gevoelig voor vlekken en platlopen. Polyamide garens zijn sterk, kleurvaster, en vlekken zijn makkelijker te verwijderen. (we hebben zelfs speciaal vlekvrij tapijt die je met chloor mag reinigen!) Wol is sterk, vlamvertragend, gedeeltelijk zelfreinigend en heeft een onmiskenbare natuurlijke uitstraling.

Bouclé

Lussen van ongelijke hoogte vormen een bouclé. Dit type tapijt is kort, compact en sterk. Het is een praktisch tapijt om te stofzuigen.

Frisé

Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden en is het tapijtgaren in elkaar gedraaid. Hierdoor krijgt de frisé een levendige structuur en is daardoor minder besmettelijk.

Saxony

De saxony is een tapijt met rechtopstaande doorgesneden polen van gelijke hoogte, de structuur is vlak. Door de hoge polen (en de daarbij horende vleug) heeft het een luxueuze uitstraling.

Shaggy

Bij een shagtapijt zijn de polen zo lang dat ze omslaan. Het resultaat is een tapijt met een speelse uitstraling dat lekker warm aanvoelt. De tapijtpool valt wat nonchalanter en is daardoor minder besmettelijk.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.