Vloeren | Kooloos

Vloeren

PVC, Laminaat, Tapijt, Vinyl, Marmoleum, Trappen, Projecten & Egaliseren.

Kooloos slapen & wonen is regionaal bekend door het uitstekende vakmanschap, persoonlijke aandacht, advies en service

Grote vloeren showroom in Voorthuizen

Met onze grote showroom in Voorthuizen (gratis parkeren voor de deur) kunnen wij alle mogelijkheden laten zien en voelen op het gebied van stoffering. Wij helpen je graag op weg naar de juiste keuze voor jouw vloer. In onze winkel komen er gaande weg het gesprek allerlei feitjes over vloeren naar boven. Hieronder geven wij in het kort alvast wat meer uitleg over 2 vloergroepen namelijk PVC & tapijt.

Wil je meer info?…kom langs!

PVC Vloeren

PVC geeft volop rendement bij vloerverwarming. Daarbij is het een vloer die makkelijk is in onderhoud en natuurlijk slijtvast.

 

Verschillende soorten PVC
Bij Kooloos slapen en wonen in Voorthuizen zul je zien dat wij allerlei mogelijkheden hebben met PVC vloeren en een zéér uitgebreide collectie met meer dan 500 structuren,  kleuren en afmetingen. 

Het meest gebruikt is de watervast verlijmde PVC vloer, daarnaast hebben we klik-PVC voor over houten vloeren of 10db reductie in appartementen. Daarbij hebben wij ook combinaties van PVC met onderlagen van kurk voor een stillere vloer en een warmere vloer zonder vloerverwarming.

 

Vakmanschap
Behalve de kwaliteit van het PVC is ook de kwaliteit van de andere materialen die wij gebruiken van belang en natuurlijk de manier van leggen! Wil je hier meer over weten? Lees dan verder op de PVC-pagina.  https://kooloos.nl/wonen/vloeren/pvc/ 

Dit vakmanschap hoort bij ons maar daar hoef jij niet extra voor te betalen. Kom naar Voorthuizen: horen, zien en voelen…het is echt de moeite waard!

 

Kwaliteit van PVC
Door de grote groei van dit product wordt er van alles in de markt gebracht om de prijs omlaag te halen. Let hierbij op en laat je niet alleen door de prijs leiden!

Een goede PVC vloer is een vloer die weinig krimp en uitzet heeft. De andere zijn instabiel en daardoor krijg je kieren tussen de planken/tegels of rondom langs de muur.

Nog belangrijker zijn de emissies (schadelijke vluchtige stoffen) die vrij kunnen komen en je dus inademt met hoofdpijn e.a. klachten als gevolg. Wij kiezen voor betrouwbare merken die kwaliteit waarborgen zoals Moduleo, quickstep-PVC of Mflor die zelfs voldoen aan dezelfde eisen als babyspeelgoed!

Meest gebruikte Tapijt types

Prijs & Kwaliteit

Alle type tapijten zijn er in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Dit hangt af van de materiaalkeuze (polyamide, polypropyleen, wol,…) en de hoeveelheid garen (aantal steken naast elkaar en lengte van de pool). Een polypropyleen garen is goedkoop, maar erg gevoelig voor vlekken en platlopen. Polyamide garens zijn sterk, kleurvaster, en vlekken zijn makkelijker te verwijderen. (we hebben zelfs speciaal vlekvrij tapijt die je met chloor mag reinigen!) Wol is sterk, vlamvertragend, gedeeltelijk zelfreinigend en heeft een onmiskenbare natuurlijke uitstraling.

Bouclé

Lussen van ongelijke hoogte vormen een bouclé. Dit type tapijt is kort, compact en sterk. Het is een praktisch tapijt om te stofzuigen.

Frisé

Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden en is het tapijtgaren in elkaar gedraaid. Hierdoor krijgt de frisé een levendige structuur en is daardoor minder besmettelijk.

Saxony

De saxony is een tapijt met rechtopstaande doorgesneden polen van gelijke hoogte, de structuur is vlak. Door de hoge polen (en de daarbij horende vleug) heeft het een luxueuze uitstraling.

Shaggy

Bij een shagtapijt zijn de polen zo lang dat ze omslaan. Het resultaat is een tapijt met een speelse uitstraling dat lekker warm aanvoelt. De tapijtpool valt wat nonchalanter en is daardoor minder besmettelijk.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn open op afspraak

Onze werkzaamheden aan huis gaan gewoon door.

Omdat wij in de winkel maar beperkt mensen mogen ontvangen gaan we ook door met andere opties:

Advies, stalen en bestellingen bezorgen wij bij jou thuis of mag je afhalen.

Uiteraard zijn wij telefonisch bereikbaar en zullen wij de berichten en email behandelen.

Spreek een bericht in via 0342-473662 of stuur een email (met jouw telefoonnummer) Dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te overleggen.