Méér aanbod door volgen van passie | Kooloos
Team van Kooloos in showroom

Méér aanbod door volgen van passie

VOORTHUIZEN – Meer kennis en ervaring kunnen delen, meer focus en vooral méér aanbod. Dat zijn de redenen voor een omslag bij Kooloos slapen & wonen. Na 26 jaar actief te zijn geweest in zowel de bedden als de woningstoffering besloten ze bij Kooloos zich volledig te gaan focussen op slapen. Want slapen, daar krijgen ze bij het familiebedrijf energie van.

Bedden, zo ver het oog reikt. Zodra je de showroom van Kooloos binnenloopt is het duidelijk dat we hier te maken hebben met een slaapspecialist. Alle bekende beddenmerken zijn vertegenwoordigd  in de grote showroom aan de Roelenengweg 24 in Voorthuizen. Van Auping en Tempur tot Eastborn en nog veel meer.

Kooloos slaapspecialist
Op zichzelf is dat niet nieuw. Toen vader en zoon Adrie en Bas Kooloos hun bedrijf oprichtten waren de bedden en matrassen al een vast onderdeel van het assortiment. Alleen kon je daarnaast ook bij het bedrijf terecht voor woningstoffering, zoals vloeren en raambekleding. “We zijn erg trots op de naam, kwaliteit en trouwe klantenkring die we daarmee hebben opgebouwd. Nu is het moment gekomen dat we ons hart gaan volgen en ons volledig gaan specialiseren in de slaapwereld”, vertelt Sabine Kooloos, die vrijwel vanaf het begin bij het familiebedrijf betrokken is. “Inmiddels is de vloerenafdeling verdwenen – al blijven we beschikbaar voor garantiezaken. Hierdoor hebben we meer ruimte gekregen voor onze slaapoplossingen. Daarnaast gaan we de komende maanden verbouwen. De showroom wordt een stuk groter en we krijgen een nieuw magazijn voor onze voorraad.”

De reden daarvoor? “De afgelopen jaren is onze werkvoorraad hard gegroeid. Daardoor kwamen we voor de keuze te staan: opschalen of een persoonlijk familiebedrijf blijven. We hebben voor dat laatste gekozen. Bas, Adrie en ik zijn al vele jaren de gezichten van Kooloos en hebben een enorme kennis en ervaring opgebouwd. Die toegevoegde waarde, dat wij dagelijks op de werkvloer aanwezig zijn, willen we blijven bieden.”

Jarenlange expertise op gebied van slapen
Een goed bed, matras of kussen koop je niet even snel online. Daar gaat een goed, deskundig advies aan vooraf en dat is precies waar ze bij Kooloos slaapspecialist – zoals de nieuwe naam luidt – sterk in zijn, vult Bas aan. “Ons werk draait voor een groot deel om het creëren van bewustwording; wat doet een goed bed voor je? Dat moet je ervaren. Daarom nemen we onze klanten als het ware aan de hand bij het maken van de juiste keuze: Wat zoek je? Wat past bij je postuur, eventuele klachten en je slaapgedrag? Welke stijl vind je mooi? Er zijn zo ontzettend veel soorten bedden en matrassen, in even zoveel prijsklassen. Wij helpen je filteren.”

Voldoende afwisseling in het assortiment
Door de winkeluitbreiding heeft Kooloos de mogelijkheid gekregen om nieuwe merken en slaapsystemen toe te voegen, maar vooral ook om bestaande merken meer ruimte te geven in de winkel. “We vinden het belangrijk om voldoende afwisseling in het assortiment te hebben. In prijsklassen – de instapprijsklasse is nu beter vertegenwoordigd – maar ook qua stijlen en nieuwe, moderne technieken. Heel blij zijn we met de moderne, industriële houten bedden die nu meer ruimte krijgen. En met het nieuwe merk BAS (Body Adaptive System), dat unieke boxsprings maakt met persoonlijk instelbare ondersteuning in vele verschillende modellen. Als zelfstandig werkende slaapspecialist hoef je bij ons niet bang te zijn dat we een bepaald merk of model aan je proberen te slijten. Sterker nog, het gebeurt vaker dat het eindplaatje bestaat uit een combinatie. Elk merk is namelijk weer ergens anders goed in. In onze winkel willen we al die krachten combineren tot één sterk assortiment waarin iedereen de juiste slaapoplossing kan vinden voor jouw persoonlijke situatie.Kooloos: naast slapen ook voor raambekleding
De woningstoffering verdwijnt niet volledig bij Kooloos. Naast de uitgebreide slaapafdeling is een deel van de showroom in Voorthuizen ingericht met raambekleding. “Daar konden we geen afscheid van nemen”, vertelt Sabine Kooloos. “Raambekleding is bovendien een belangrijk onderdeel van de slaapkamerinrichting. Het zorgt voor sfeer en warmte in huis, maar het is praktisch gezien ook belangrijk voor een goede regeling van de lichtinval. Wat natuurlijk invloed heeft op je nachtrust. Daarom blijven we onder de naam Kooloos raambekleding onder meer gordijnen, duettes, jaloezieën en horren verkopen. Zo kunnen we jouw huis toch volledig blijven stijlen. Een voordeel van deze beide producten op één plek is natuurlijk dat je de raambekleding en je bedombouw qua kleuren en materialen op elkaar kunt laten aansluiten. Heb je iets uitgezocht? Onze ervaren vakmensen komen ze bij je thuis inmeten en monteren.”

Woonkrant raambekleding
Méér aanbod door volgen van passie 2
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.