Wel of geen topper voor een topnacht? | Kooloos

Wel of geen topper voor een topnacht?

VOORTHUIZEN – Of je het nou een topper noemt of een topmatras, belangrijker is het om te weten wanneer je ervoor kiest én wanneer je ‘m moet vervangen. Tips van Bas Kooloos!

Is jouw matras te hard of heb je last van de middennaad? Dan kun je je nachtrust comfortabeler maken door een topmatras. En vind je een Scandinavische boxspring met drie lagen mooi? Ook dan kies je (automatisch) voor een topper.

Heb je al een boxspring met een topmatras? Dan is het belangrijk om deze op tijd te vervangen, tipt Bas. Hoe lang een topper meegaat? “Vijf tot maximaal zeven jaar mee. Deze bovenlaag verliest zijn kracht met name onder invloed van de hoeveelheid transpiratie en de zuurtegraad van de transpiratie.” Door de topper op tijd te vervangen kun je de levensduur van een goed matras oprekken naar maar liefst 15 jaar. 

 Let op: niet elke boxspring of gestoffeerd matras heeft deze levensduur, waarschuwt Sabine. “Er zijn helaas veel boxsprings die niet zo sterk zijn. Dan is het vervangen van een topmatras zonde van je geld. Vaak kun je dan beter kiezen voor een goed matras die alle steun en comfort kan geven die je lichaam nodig heeft.”

Wanneer er specifieke lichamelijke klachten zijn, kan het beter zijn om aan een tweelaags boxspring te denken of de topmatras en het gestoffeerde matras te vervangen voor een goed matras dat past bij jouw lichaam en eventuele klachten. “In deze matrassen hebben we veel meer verschillende technieken die jou kunnen helpen.”

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.