Houten Jaloezieën | Kooloos

Houten Jaloezieën

De schoonheid van de natuur

Een houten jaloezieën brengt warmte en sfeer aan in huis. Je kunt een industriële stijl benadrukken door een lichtere kleur te combineren met een zwarte onderlat en bovenbak.

Houten jalouzie of houten lamellen worden bij ons altijd op maat gemaakt. 

Eén van de raambekleding favorieten zijn de houten jaloezieën.

Zwart houten jalouzie luxaflex 50mm
Houten jaloezieën 24

Met een houten jalouzie blijft het interieur rustig en strak maar toch met sfeer. Er zijn nu veel donkere, mat uitgevoerde tinten antraciet en zwart met een houtnerf. Je kunt een industriële stijl benadrukken door een lichtere kleur te combineren met een zwarte onderlat en bovenbak. Een zwarte houten jalouzie op maat gemaakt is één van de meest gebruikte houten jalouzieën op dit moment.

Houten jalouzie zijn er in allerlei kleuren, structuren en prijzen en natuurlijk wordt onze houten jalouzie op maat gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende naturel houtsoorten, tijdloze houtsoorten/kleuren maar ook uit trendkleuren en zelfs uit alle RAL kleuren met “kleur op maat”.

Trendy fris gele luxaflex jalouzie
Houten jaloezieën 25

Een vernieuwing (en lager geprijsd) is de houten jaloezie die gemaakt is van bamboe. Deze hebben wij ook met donkere beitskleuren voor een royaal sfeervol houteffect.

Privacy

Blank eiken houten luxaflex jalouzie
Houten jaloezieën 26

Door het kantelen van de houten lamellen kun je zelf bepalen hoeveel zonlicht er wordt doorgelaten en hoeveel privacy je wilt. De privacy kun je zelfs nog specifieker afstemmen door naar binnen of naar buiten te kantelen. Hierdoor kijken de voorbijgangers meer tegen de lamel aan en jij kijkt nog gewoon naar buiten. Dit geldt ook als je last heb van inkijk van bovenaf bijvoorbeeld vanuit een appartement. Vraag ons om dit te demonstreren en uit te leggen als je daar meer over wilt weten.

Afmeting

50 mm is de meest gebruikte diepte bij een houten jalouzie. Maar de lamellen van een houten jalouzie kunnen we ook smaller of nog dieper kiezen zoals een bijvoorbeeld 70mm.

Grote ramen

Bij grote ramen is het ook heel mooi om te kiezen voor een lamel van 7 centimeter breed. Je kunt dan nog makkelijker naar buiten kijken doordat de openingen tussen de lamellen groter zijn. Ze zijn makkelijk schoon te maken en geven een stoer effect zonder dat het te druk oogt.

ladderband

Standaard wordt een houten jalouzie gemaakt met een meekleurend koord waartussen de lamellen worden verdeeld. Wil je wat extra sfeer geven aan je interieur? Dan kun je kiezen uit verschillende kleurden ladderband. Dit band op een houten lamel kun je kiezen in 1cm smal voor nét even dat kleine beetje extra stijl of voor een breed band waarbij je extra aandacht legt op je raambekleding. Natuurlijk kun je ook ladderband kiezen uit verschillende kleuren.

Houten jalouzie voor elke ruimte

Luxaflex wit hout jalouzie 50mm met band ladderband
Houten jaloezieën 27

Een houten jaloezieën brengt warmte en sfeer aan in huis. Ook zijn ze toe te passen in elke kamer van het huis, van slaapkamer tot woonkamer, maar ook in badkamer en keukens. Bijvoorbeeld in vochtige ruimtes kun je ook kiezen voor imitatiehout .

Hoge kwaliteit hout in iedere kleur

Wanneer je kiest voor houten jalouzieën op maat dan is het belangrijk dat je kiest voor de juiste kwaliteit. Er zijn veel prijsverschillen en dat komt ook door de kwaliteitsverschillen… Hoe goedkoper een houten jalouzie, zoveel kwetsbaarder is jouw houten jalouzie. Een natuurproduct als hout kan altijd wat “werking” in zich hebben. Een goedkoper type zal meer torderen, krom trekken doorhangen, verkleuren, bediening minder lang mee en in niet in grote afmetingen te maken zijn. Vaak herken je dit doordat de koorden/banden om de 30cm geplaatst zijn. Dit maakt het druk en daardoor verliest het zijn royale uitstraling.

Naturel eiken hout luxaflex jalouzie 50mm
Houten jaloezieën 28

Ook bij ons kun je kiezen uit verschillende merken voor houten jalouzieën op met maatwerk voor elk raam. Wij kiezen een ondergrens in de kwaliteit van houten jalouzieën om te voorkomen dat je problemen koopt. Bij Kooloos raambekleding ben je dus altijd zeker van een goede prijs en kwaliteit verhouding.

bediening

Standaard bedien je houten lamellen met 2 koorden om te tuimelen. En 1 koord om op te trekken. Afhankelijk van het merk zijn er nog wat mogelijkheden.

Bij Luxaflex houten jaloezieën kun je de trekkoorden stakker maken met “tassels” van dezelfde kleur als je houten lamel. Ook kun je kiezen om de 2 tuimelkoorden te vervangen voor een strakken tuimelstang. En als de ramen niet te groot zijn kunnen we het optrekkoord ook weg laten en kun je deze met de hand omhoog duwen. Ook elektrisch verstelbaar en bedienen vanaf een smartphone is mogelijk.

Kooloos raambekleding is de grootste Luxaflex dealer in de regio en daarom hebben wij een afdeling volledig gevuld met alle producten en kunnen we de meeste bedieningsmogelijkheden laten zien en voelen.

Advies

Op internet moet je zoeken naar antwoorden op je vragen en ben je al gauw veel uren/avonden aan het zoeken en vergelijken. Dat kan veel beter en sneller … Kom bij ons langs.

Met de grote showroom in Voorthuizen kunnen wij je alle mogelijkheden laten zien en voelen op het gebied van raambekleding.

Voor elke aankleding van jouw raam of deur hebben we passende producten, om hier wegwijs in te worden helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze. Want jij stelt vragen, maar wij ook. Daarbij luisteren wij naar alle kleine opmerkingen en reacties daardoor kunnen wij je adviseren.

Wij hebben uiteraard verschillende merken die je kunt vergelijken. Het is in onze winkel vrij makkelijk te bepalen omdat je daar alle materialen ziet en kunt voelen. Daardoor kom je bij ons altijd tot de juiste keuze.

Vakmanschap

Kooloos raambekleding beheerst dit vakmanschap van sinds 1996. Deze kennis en ervaring zit in onze handen, hart en nieren.  

Om veel “woon” plezier te hebben is het van groot belang om voor de juiste kwaliteit te kiezen. Met dit als uitgangspunt stellen wij ons assortiment samen. Zodat je er van op aan kunt dat je er jaren plezier van zult hebben.

Ben je in onze winkel dan duurder uit? Nee hoor, de hulp die we je hierbij geven is gratis en krijg je van ons cadeau.

Kooloos raambekleding is jouw houten jalouzie / houten luxaflex dealer in de omgeving: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Putten, Hoevelaken, Apeldoorn, Scherpenzeel, Nijkerk, Amersfoort, Veenendaal, Gelderland en geheel Nederland.

Merken

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak