Shutters | Kooloos

Shutters

Zoek je sfeer en elegantie in huis?

Dan zijn shutters de perfecte raambekleding voor jou. Met het ideale lichtinval verfraaien ze elk interieur.

Shutters worden bij ons altijd op maat gemaakt en door speciale shutter specialisten gemeten en gemonteerd. 

Eén van de meest elegante en sfeervolle raambekleding varianten zijn shutters.

Mooie raambekleding huiskamer antraciet grijs luxaflex shutters
Shutters 29
  • Met een shutter geef je een ruimte direct sfeer.
  • Het straalt luxe en elegantie uit.
  • Een Luxaflex Shutter geeft je de mogelijkheid om het lichtinval te sturen.
  • Het geeft je privacy op de plaatsen en momenten wanneer jij dat wilt.
  • Door het gebruik van hout, heeft het ook gelijk geluidsdemping als functie.
  • De Elements serie is spatwater bestendig.

Bij ons kun je kiezen uit verschillende merken en kwaliteiten voor je raambekleding. De ondergrens in de kwaliteit van een shutter is nóg veel belangrijker om te voorkomen dat je problemen koopt. Daarom kiezen wij heel bewust voor de samenwerking met Luxaflex Shutters inclusief meten en montage door een Speciale Shutter Specialist. Bij Kooloos raambekleding ben je dus altijd zeker van een goede kwaliteit.

Extra kwaliteit:

Hout is een natuur product, dit houdt in dat er altijd een mate van “werking” in het hout zit. Des te belangrijker dat een luxe product als Shutters met extra aandacht moet worden gemaakt. Door de manier van het hout te verwerken/bewerken kun je bepaalde eigenschappen sturen. Het hout voor een Luxaflex Shutter is kwartiers gezaagd, hierdoor krijg je een veel stabieler product met minder “werking” van het hout (kieren, torderen, doorbuigen, etc)

Het hout ondergaat een lange drogingsproces van 6 maanden

Een Luxaflex Shutter heeft versterkte zijstijlen en er wordt gebruik gemaakt van gat-pen verbinding. Bij het gebruik van montageframe wordt de verbinding gemaakt d.m.v. een Hoffmann zwaluwstaart

De afwerking bestaat uit maar liefst 6 laklagen met een UV-bestendige coating.

Zo zie je wel dat er alles aan wordt gedaan, zodat je zolang mogelijk kunt genieten van deze karakteristieke shutters.

Sfeervolle luxaflex shutters in woonkamer met tuimelstang
Shutters 30

In de Shutter collectie wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen.

  • De serie Elements is gemaakt van ABS kunststof hierdoor is het spatwater bestendig en geschikt voor vochtigere ruimtes zoals een badkamer of vlakbij een keukenkraan. 
  • De serie Essentials zijn gemaakt van MDF. Hierdoor is de prijs iets voordeliger, maar maakt het geheel wel zwaar in gewicht.
  • Wil je hoogstaande kwaliteit? Dan kies je voor de serie Supreme… Deze zijn gemaakt van Abachi hout of Paulownia hout. Hierdoor blijven de shutterpanelen licht in gewicht. Deze serie wordt gemaakt in lakkleuren maar ook in sfeervolle beitskleuren voor het behoudt van het natuurlijke karakter in de shutterpanelen.

Privacy

Privacy en licht in badkamer met luxaflex shutters
Shutters 31
Privacy badkamer met luxaflex shutters
Shutters 32

Bepaal zelf je privacy en lichtinval:

Het is mogelijk om te kiezen voor 2 shutters boven elkaar. Hierdoor kun je de onderzijde voor het raam laten en de bovenzijde geheel open zetten. Dit kun je natuurlijk ook doen bij hoge ramen.

Bij EasyTilt bediening kunnen we ook kiezen voor duoflex… hierbij verdelen we de lamelpakketten in een groep onder en een groep boven. Zo kun je bijvoorbeeld de onderzijde gesloten tuimelen en de bovenzijde openen tuimelen. Bij elke 1.37 hoogte in EasyTilt maken we zo’n verdeling.

Wil je zo min mogelijk lichtkier?

Dit is uniek bij scharnierende shutter panelen maar ook dat kan. We kiezen dan voor een combinatie van verborgen scharnieren met interlock.

Aan de sluitkant tussen de panelen gebruiken we dan een dubbele sponning die elkaar mooi overlapt waardoor je licht tegenhoudt. Of een sierlijst die zorgt voor overlap.

Grote ramen

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je shutters te plaatsen. Bij grote ramen kunnen we een frame plaatsen met tussenstijlen zodat je juist weer een sfeervollere raamverdeling krijgt.

Maar grote ramen kunnen we juist ook behouden en benadrukken door shutterpanelen in een rail systeem te plaatsen. Bij het openen schuift het als een harmonica op. Zo komt je grote raampartij of schuifdeuren/tuindeuren juist mooi tot zijn recht.

Sfeervolle antraciet luxaflex shutters zonder stang - tilt only
Shutters 33

Draai-kiep ramen

Luxaflex shutters op een draai-kiep raam
Shutters 34
Luxaflex shutters op draai-kiep ramen
Shutters 35

Shutters kunnen ook bevestigd worden op draai-kiep ramen. Er zijn verschillende manieren om dat goed te laten passen.

De Supreme serie zijn hiervoor het meest geschikt. Deze zijn gemaakt van Abachi hout of Paulownia hout. Hierdoor blijven de shutterpanelen licht in gewicht.

Speciale raamvormen

Ramen met speciale vormen kunnen vaak ook uitgevoerd worden met onze Luxaflex shutters.

Ze zijn bijvoorbeeld ook mogelijk in landelijke ronde boogramen of bij ronde staldeuren/ramen.

Maar ook in speciale vormen zoals een trapezium/trapeze raam/schuin raam/een raam met een schuine zijde.

Dakramen

Luxaflex shutters in velux dakraam
Shutters 38

Zelfs in de dakramen van Velux en Fakro is er een dakraam shutter mogelijk. De shutter wordt voorzien van stijlvolle grendels en heeft een speciaal frame zodat deze goed aansluit in het dakraam.

 

Details benadrukken je stijl

De Luxaflex shutters zijn er in verschillende kleuren en het is zelfs mogelijk om een RAL-kleur te kiezen.

Door de mogelijkheid om zelfs in scharnieren te kunnen kiezen bepaal je de eindstijl…Kies je voor een moderne verborgen scharnier of juist een penscharnier waarmee je een lichte brocante stijl benadrukt.

Natuurlijk bepalen ook deurknoppen je stijl… je kunt kiezen uit strakke knoppen, bolvormig of ring-treksyteem en grendel, tramklinkje, kogelsluiting.

Door deze details te combineren, kun je helemaal je eigen stempel zetten in jou stijl. Zoals een combinatie tussen romantisch, stoer, industrieel, landelijk, robuust, klassiek. Een shutter past altijd in ELK interieur.

Keuken met grijze luxaflex shutters
Shutters 39

Bediening

Je kunt kiezen voor een greeploze bediening…Easy Tilt. Hiermee bedien je het gehele lamelpakket door 1 lamel met de hand te kantelen. Het EasyTilt mechanisme is onzichtbaar ingebouwd in het paneel.

En natuurlijk de geïntegreerde tuimelstang. Deze tuimelstang kun je in het midden van je lamellen plaatsen of juist langs een zijkant van de lamellen

Kooloos raambekleding is de grootste Luxaflex dealer in de regio en daarom hebben wij een afdeling volledig gevuld met alle producten en kunnen we de meeste bedieningsmogelijkheden laten zien en voelen.

Advies

Op internet moet je zoeken naar antwoorden op je vragen en ben je al gauw veel uren/avonden aan het zoeken en vergelijken. Dat kan veel beter en sneller … Kom bij ons langs.

Met de grote showroom in Voorthuizen kunnen wij je alle mogelijkheden laten zien en voelen op het gebied van raambekleding.

Voor elke aankleding van jouw raam of deur hebben we passende producten, om hier wegwijs in te worden helpen wij jou graag bij het maken van de juiste keuze. Want jij stelt vragen, maar wij ook. Daarbij luisteren wij naar alle kleine opmerkingen en reacties daardoor kunnen wij je adviseren.

Wij hebben uiteraard alle verschillende materialen in huis. Het is in onze winkel vrij makkelijk te bepalen omdat je daar alle materialen ziet, kunt voelen en vergelijken. Daardoor kom je bij ons altijd tot de juiste keuze.

Vakmanschap

Kooloos raambekleding beheerst dit vakmanschap van sinds 1996. Deze kennis en ervaring zit in onze handen, hart en nieren.  

Om veel “woon” plezier te hebben is het van groot belang om voor de juiste kwaliteit te kiezen. Met dit als uitgangspunt stellen wij ons assortiment samen. Zodat je er van op aan kunt dat je er jaren plezier van zult hebben.

Ben je in onze winkel dan duurder uit? Nee hoor, de hulp die we je hierbij geven is gratis en krijg je van ons cadeau.

Kooloos raambekleding is jouw Luxaflex Shutter luxaflex dealer in de omgeving: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Putten, Hoevelaken, Apeldoorn, Scherpenzeel, Nijkerk, Amersfoort, Veenendaal, Gelderland en geheel Nederland.

Merken

Logo van Kooloos

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mededeling m.b.t. Corona

Wij zijn weer “normaal” open. Maar omdat wij niet iedereen tegelijk kunnen helpen raden wij een afspraak aan.

Zo kunnen wij de drukte spreiden en jou de aandacht geven die je verdient.

Dus wil je graag ons persoonlijke advies, waar wij bekend om staan…

Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek aan de winkel.

Eén van ons staat dan voor jou klaar om onze matrassen en boxsprings te testen..

Ook advies voor raambekleding bespreken we graag tijdens een winkelafspraak